SETOPNAME

DOCUMENTAIRE

Bloemencorso Rekken. 2019

Op 21 augustus 2019 heeft de ZSOM opnames gemaakt van het bloemencorso Rekken. Geniet de komende 25 minuten van deze impressie!

 

Bloemenpanelen Groenlose kermis2019

 

Aanloop Zwarte Cross 2019……Mooi da’j d’r bunt.

 

Sjaak Hulshof ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Bron: www.streekgids.nl

Op het 40-jarig jubileum feest van de Ziekenomroep Sound of Music (ZSOM) heeft locoburgemeester Marieke Frank een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Sjaak Hulshof uit Groenlo.

Sjaak is oprichter van de ZSOM en 1979 tot heden vrijwilliger. De omroep begon in het toenmalige St. Vincentiusziekenhuis (nu de Molenberg) met een wekelijks verzoekplaatjes voor de hulpbehoevende medemens. Dit groeide al snel uit tot een professionelere radio-tak en de Stichting ZSOM werd opgericht. Binnen die periode heeft hij verschillende bestuursfuncties gehad waaronder secretaris en penningmeester. Door goed penningmeesterschap kon de ZSOM vele investeringen doen om de omroep professioneler neer te zetten.

Van 1987 tot heden is Sjaak cameraman, regisseur en editor. Hij initieert de televisietak van de ZSOM. Wekelijks worden televisieprogramma’s gemaakt van evenementen, concerten, optochten, toneelstukken. Dit wordt uitgezonden in alle tehuizen die vallen onder Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, het streekziekenhuis Koningin Beatrix en Careaz. Ook serieuzere zaken worden opgenomen, zoals regiojournaals. En er zijn luchtiger uitzendingen als “het dialectheuksen”. Later worden de registraties met een eigen bus gedaan en kan de ZSOM eigen field productions doen op locatie.
Sjaak is daarbij actief als regisseur, cameraman en/of geluidstechnicus en editor.

1993 – 2000 Radio Vestingstad 
Hij zet deze lokale omroep in Groenlo op en is dan programmamaker. Elke vrijdagavond werd er uitgezonden. Na 2000 is deze omroep samengevoegd met Gelre FM.

2010 – heden
Rond 2010 is Sjaak betrokken bij het opnemen en aanbieden van grotere producties. Er worden opnames gemaakt bij de Mattheus Passion in Zieuwent, Marianum Live, the Passion in Lichtenvoorde, het programma klasgenoten, de Klas van Gerrit Komrij. Deze onderwerpen worden via diverse kanalen gedeeld met het grote publiek.

Door het werk van Sjaak Hulshof heeft de ZSOM in de afgelopen 40 jaar een ruim radio- en televisiearchief van de Achterhoekse streekcultuur vastgelegd en gedeeld, dat van onschatbare waarde is.

Video 40 jarig jubileumfeest van de ZSOM Omroep bij Welgelegen te Groenlo

 

DOCUMENTAIRE

Contact Setopname
Email

Compilatie 40 jaar ZSOM Omroep Groenlo

 

Optreden van het KRABBENKOOR uit Harreveld

In Marga,s Grand cafe lokatie De Molenberg waren te gast het familiekoor Krabbenkoor.Toen Oma Krabben bewoonster was van Antoniushove in Lichtenvoorde kwam de vraag van de directie of er een gezellige avond voor de bewoners georganiseerd kon worden. Oma Krabben had 11 kinderen en ze konden best een deuntje zingen was Oma,s antwoord Zo is dit koor ontstaan. Een gelegenheidskoor dat bekende nummers zingen in het Nederlands,Duits, en Engels. camera en montage :Harry Langenberg

 

Bezoek Prinses Beatrix bij molen Hermien Harreveld 17 mei 2019

 

The Fortunate Sons met Tribute to CCR 24 11 2018:
Op 24 november 2018 gaf de band Fortunate Sons in de Mattelier te Groenlo een fantastisch concert: Tribute tot Creedence Clearwater Revival.
Het publiek ging weer terug in de tijd en genoot van de muzikale kwaliteiten van de band!